Για Παιδιά Για Εφήβους Για Ενήλικες Αόρατη Ορθοδοντική Λεύκανση Δοντιών Προστατευτικοί Νάρθηκες
Γρ. Μαρασλή 36 (Γυάλινος Πύργος)

Για Ενήλικες

Ποτέ δεν είναι αργά να κερδίσεις το όμορφο χαμόγελο που πάντα ονειρευόσουν!  Σήμερα, ένας στους τέσσερις ορθοδοντικούς ασθενείς είναι ενήλικας. Αφήνοντας δόντια συνωστισμένα και σε λάθος συγκλεισιακές σχέσεις χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε οδοντικά προβλήματα όπως η φθορά των δοντιών, η ασθένεια των ούλων και η δυσκολία στην μάσηση. Η ορθοδοντική θεραπεία  δημιουργεί μια καλύτερη σύγκλειση (δάγκωμα), μειώνει τον κίνδυνο μελλοντικών οδοντικών προβλημάτων καθώς και προβλημάτων από την κροταφογναθική διάρθρωση δημιουργώντας αρμονικές σχέσεις σε ολόκληρο το στοματογναθικό σύστημα. Πολλές από τις σημερινές θεραπευτικές επιλογές έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την αισθητική των ορθοδοντικών μηχανισμών (διαφανείς νάρθηκες, γλωσσικά σιδεράκια, κεραμικά σιδεράκια) και να ταιριάζουν έτσι καλύτερα στην απαιτητική καθημερινότητά σας. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες της ορθοδοντικής και τις θεαματικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στο πρόσωπο και το χαμόγελό σας.

Κλείστε
Ραντεβού

address
Γρηγορίου Μαρασλή 36
(Γυάλινος Πύργος - 2ος Όροφος)

Δευτέρα : 16:00-21:00

Tρίτη : 11:00-16:00

Tετάρτη : 16:00-21:00

Πέμπτη : 11:00-16:00

Παρασκευή : Κλειστά

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ορθοδοντική θεραπεία σε ενήλικες.

Μήπως είμαι πολύ μεγάλος/η  για ορθοδοντική θεραπεία;
Ποτέ δεν είσαι μεγάλος/η για ορθοδοντική θεραπεία. Ο ορθοδοντικός σας εξετάζει πολλές μεταβλητές κατά την ανάπτυξη του εξατομικευμένου θεραπευτικού σας σχεδίου, αλλά η ηλικία σπανίως αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα.

Μπορεί η ορθοδοντική θεραπεία να με βοηθήσει να κρατήσω τα δόντια μου;
Τα δόντια και οι γνάθοι που είναι σωστά ευθυγραμμισμένα είναι ευκολότερο να διατηρούνται καθαρά μέσω του βουρτσίσματος και του νήματος. Η διόρθωση της σύγκλεισης (πώς το άνω και κάτω δόντι ταιριάζουν μαζί) μειώνει τις ακατάλληλες δυνάμεις που ασκούνται στα δόντια και βελτιώνει την ικανότητά σας να δαγκώνετε και να μασάτε καθώς επίσης βελτιώνει τις πιθανότητες να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή για μακροπρόθεσμα.

Πώς είναι η ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων παρόμοια με τη θεραπεία για παιδιά / έφηβους;
Η βιολογική διαδικασία της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η ίδια, ανεξάρτητα από την ηλικία. Τα δόντια κινούνται ως αποτέλεσμα των δυνάμεων που ασκούνται επάνω τους μέσω των ορθοδοντικών μηχανισμών. Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν τόσο εύκολα για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά / εφήβους.

Πώς διαφέρει η ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων από τη θεραπεία για παιδιά / έφηβους;
Η μεγαλύτερη διαφορά στην ορθοδοντική για ενήλικες έναντι των παιδιών / εφήβων είναι ότι στους ενήλικες ο ορθοδοντικός δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την αύξηση των γνάθων που συμβαίνει σε μικρότερες ηλικίες προς όφελος του. Η θεραπεία για ενήλικες μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από ότι η θεραπεία για παιδιά / εφήβους με ένα παρόμοιο πρόβλημα λόγω της ωριμότητας και της πυκνότητας των ενηλίκων οστών. Ορισμένα φάρμακα και συνήθειες όπως κάπνισμα, σφίξιμο ή αποτριβή των δοντιών μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να φτάσουμε στη βέλτιστη οδοντιατρική υγεία και αισθητικό αποτέλεσμα, ο ορθοδοντικός συνεργάζεται με τον γενικό οδοντίατρο ή άλλους εξειδικευμένους οδοντιάτρους όπως περιοδοντολόγο, προσθετολόγο, στοματικό χειρούργο ή ενδοδοντιστή.

Τι γίνεται αν μου λείπουν κάποια δόντια;
Ανάλογα με το ποιά δόντια λείπουν, ο ορθοδοντικός σας μπορεί να επιλέξει να μετακινήσει γειτονικά δόντια προκειμένου είτε να κλείσει το χώρο όπου λείπει το δόντι είτε να κρατήσει ανοιχτό χώρο για γέφυρα ή εμφύτευμα. Σε αυτές καθώς και άλλες περιπτώσεις ο ορθοδοντικός σας θα συνεργαστεί με τον οδοντίατρό σας και/ή άλλους εξειδικευμένους οδοντιάτρους.

Η ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί συχνά μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οδοντιατρικής περίθαλψης. Με καλή φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της ορθοδοντικής θεραπείας όταν είναι απαραίτητη, μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο για μια ζωή!

Τα ωφέλη

 • Η αποκατάσταση της αρμονικής σχέσης των δοντιών μεταξύ τους προσδίδοντας υψηλή αισθητική και λειτουργία.
 • Η αποκατάσταση της σύγκλεισης και η εναρμόνιση του στοματογναθικού συστήματος.
 • Η ενίσχυση της στοματικής υγιεινής.
 • Η εξάλειψη σκελετικών ασυμμετριών των γνάθων που επιτυγχάνεται με συνδυαστική προσέγγιση της ορθοδοντικής με τη γναθοπροσωπική χειρουργική.
 • Η βελτιστοποίηση της θέσης και σχέσης των δοντιών για προσθετικούς λόγους (πριν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, στεφανών, γεφυρών κ.α)
 • Η αποκατάσταση της σωστής θέσης των δοντιών σε περιοδοντολογικούς ασθενείς μετά τον επιτυχή έλεγχο της περιοδοντικής νόσου.

Στείλτε μας μήνυμα

  Pandis Orthodontics logo

  Μήνυμα Εστάλη!

  Λάβαμε το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

  Πίσω στην αρχική

  Ανακαλύψτε τους ορθοδοντικους μηχανισμούς καταλληλους για ενήλικες

  Κεραμικά σιδεράκια

  Τα κεραμικά σιδεράκια απευθύνονται στους ενήλικες ως μία πιο διακριτική λύση σε σχέση με τα μεταλλικά.
  Τα άγκιστρα τους είναι κατασκευασμένα από λευκό κεραμικό υλικό (πορσελάνη) που μιμείται το φυσικό χρώμα του δοντιού και τα κάνει πολύ λιγότερο ορατά στους άλλους. Επιπλέον η πορσελάνη δεν απορροφά χρωστικές ουσίες και δεν αλλοιώνεται έτσι το χρώμα της.

  Invisalign

  Οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που γίνεται χωρίς σιδεράκια. Είναι λεπτά, διαφανή «μασελάκια» που κατασκευάζονται ειδικά για εσάς με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  Γλωσσικά σιδεράκια

  Τα γλωσσικά σιδεράκια Incognito/WIN είναι μια σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογικά λύση για την ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων. Τοποθετούνται στην πίσω πλευρά των δοντιών (τη λεγόμενη γλωσσική) και δεν φαίνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια με τη βοήθεια ρομποτικής τεχνολογίας και υπολογιστικών ψηφιακών μοντέλων.